Tidlöst. Foto: Christin Philipson

Minimalism x 2

Lika stimulerande som att få helt fria händer är att möta en beställare med en tydlig vision. Vår kund hade just uppfört ett modernistiskt hus på sin sjötomt. Nu ville han komplettera med en ateljé och ett förråd. Båda skulle i form och material hålla högsta klass men underordna sig tomten och huvudbyggnaden.

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor renodlade Sommarnöjen beställarens tankar och skapade ett hus med tydlig form. Då huset endast skulle rymma en person och inte dominera platsen begränsades byggytan till 11 kvm. Och i obruten siktlinje från entrén uppfördes ett stilrent förråd på 6 kvm.

Måttbeställda glaspartier från vårt svenska snickeri. Gediget trä utvändigt och invändigt. Snygga avslutningar på plåttaket. Integrerade trappor och altaner med väl avstämda höjder. Mer behövs inte för att skapa kvalitet och en fungerande helhet.

 

 

Arkiv